lauantai 1. elokuuta 2015

Terveysuutisia Turkista, laidasta laitaan

Osa näistä uutisista on ilostuttavia ja osa pelästyttäviä. Lähteenä on Turkin valtiollinen sanomalehti TRT Haberin verkkosivut. Laitan tähän pienen suomenkielisen lyhyen kommentin aiheesta ja linkin alkuperäiseen artikkeliin.

"Türkiye'de 3,5 milyon Hepatit hastası var"

Turkissa arvioidaan olevan noin 3,6 miljoonaa hepatiittia sairastavaa, joista 3 milj. sairastaa hepatiitti B:tä ja 600.000 hepatiitti C:tä.  

oma kommentti: koska Turkissa miehet eivät suostu käyttämään kondomia, niin kaikki sukupuolitaudit leviävät hyvin voimakkaasti esim. turistikohteissa. 

'Bel fıtığı tedavisinde Avrupa'nın önündeyiz'

Turkki on välilevyn pullistumien hoidossa euroopan kärkipäätä. Lääkärit ovat kouluttautuneet sekä euroopassa että Amerikassa asian hoitoon, ja tulokset ovat hyviä.

Ağaca tırmanmanın hafızaya etkileri incelendi

Tutkimuksen mukaan puissa kiipeily parantaa ihmisen työmuistia. 

sama juttu uutisoitiin suomeksi myös Suomen lehdistössä, tosin en sitä löytänyt, muistan vain nähneeni.

Robotik cerrahi yöntemi ile böbrek naklinde yüzde yüz başarı

Robotti-leikkausmenetelmillä munuaissiirrot onnistuvat lähes 100%:sti.

 İnsülin direnci Alzheimer riskini artırabilir

Amerikkalaistutkimuksen mukaan insuliiniresistenssi / diabetes saattaa merkittävästi lisätä riskiä sairastua Alzheimerin tautiin.   


Oma selaimesi ehkä kääntää nuo lehtiartikkelit automaattisesti haluamallesi kielelle. Englanninkiliseksi kääntäminen toimii suht hyvin, mutta käännettäessä suomenkielelle tekstistä tulee aikamoista sekasotkua. Joten jos et ymmärrä turkkia, niin käytä automaattikääntäjää englanniksi, ja sieltä tarvittaessa osia suomeksi. se toimii paremmin kuin suoraan suomeksi kääntäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.