lauantai 23. toukokuuta 2015

Turkki uutisoi Suomen ja venäjän suhteistaIltasanomat uutisoi Turkin Suomi-uutisoinneista:

Turkissakin kiinnostuttiin reserviläiskirjeistä: Suomi ”valmistautuu sodan mahdollisuuteen”Hurriyet kertoi Suomen ottaneen ”harvinaisen askeleen”, kun se alkoi lähettää kirjeitä reservissä oleville henkilöille.
Suomen puolustusvoimien reserviläiskirjeitä puidaan edelleen maailman medioissa – muun muassa Turkissa.

Iltasanomista löytyy lisää Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyvää, mm. Arja Paanasen Kommentti: Valhe on valhe vaikka voissa paistaisi

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1432346451408.html
Suomen reserviläiskirjeet ja Venäjän-jännitteet kiinnostavat Britannian lisäksi myös Turkissa. Aiheesta uutisoi perjantaina myös yhdysvaltalainen CNBC-kanava.

Turkkilainen uutissivusto Hürriyet huomioi reserviläiskirjeet siteeraten lyhyessä uutisessa brittilehti The Telegraphin perjantaina julkaisemaa juttua verkossa.

Hürriyet kertoi Suomen ottaneen ”harvinaisen askeleen”, kun se alkoi lähettää kirjeitä reservissä oleville henkilöille. Taustalla ovat kasvavat jännitteet naapurimaan Venäjän kanssa, lehti kertoi The Telegraphin tapaan.

Jutun otsikon mukaan Suomi valmistautuu ”sodan mahdollisuuteen”. Telegraph huomioi omassa uutisessaan, että Suomen valtio on kiistänyt kirjeiden liittyvän Ukrainan kriisiin tai Venäjän tilanteeseen. Hürriyetin jutussa tätä ei mainita.

Eräs Suomessa asuva turkkilaismies kertoi saaneensa Facebookissa ystäviltään huolestuneita kyselyitä. Viesteissä ihmeteltiin, onko kaikki hyvin, ja valmistautuuko Suomi sotaan..  Reserviläiskirjeet ovat herättäneet huomiota myös ulkomailla.


Turkkilaissivusto kertoi myös, että Suomi ei ole Naton jäsen ja että sillä on Euroopan maista pisin raja Venäjän kanssa.

Suomen reserviläiskirjeistä ovat uutisoineet useat lehdet, The Telegraphin lisäksi Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä The Independent. Aiemmin aiheesta ovat kirjoittaneet ainakin Newsweek, Business Insider ja Kyiv Post sekä Venäjän isoimmista tiedotusvälineistä NTV-televisiokanava.

Uutiskanava CNBC otsikoi perjantaina oman juttunsa kysymyksellä: ”Onko Suomi todellakin valmistautumassa sotaan Venäjän kanssa?”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.