sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mahmutseydin kylä Alanyassa

Otan työn alle uuden sarjan, eli esittelen kylä kerrallaan Alanyan kaupungin alueella olevia pikkukyliä. Ensimmäiseksi mennään vuoristoon ja Mahmutseydiin.
Kaikki kuvat ovat Alanya ve civari camiler -yhteisön jänenen ottamia ja jakamia. 20 km päässä Alanyasta pohjois-lounaaseen sijaitsee Mahmutseydi -niminen kylä. Nämä kuvat ovat sieltä. Kylässä ei ole postitoimipaikkaa tai terveyskeskusta, ja asiointi tapahtuu paljolti Alanyan keskustassa. Tässä karttalinkki .Semerkand TV:n esittelysarja kylästä:
KÖY HAVASI ALANYA MAHMUT SEYDİ KÖYÜ 1 BÖL

KÖY HAVASI ALANYA MAHMUT SEYDİ KÖYÜ 2 BÖL

KÖY HAVASI ALANYA MAHMUT SEYDİ KÖYÜ 3 BÖL


Extreme-urheilua harrastaville on tässä pyöräilykartta Alanyasta Mahmutseydin kylään ja takaisin. Matkaa tuolla reitillä kertyy yhteensä 48 km, ja nousut yms näet tarkemmin kartasta.

Vaikka pyöräilystä pidänkin, niin noilla nousuilla ja kapeilla vuoristoteillä ei minun nykykunnollani ajeta. Tosin voihan tuon autollakin mennä ;) .

Alanya ve civari Camiler -ryhmä on facebookiin kuvannut Alanyan keskustan ja lähiympäristön moskeijoita. Tuolla  nimellä löydät heidät em paikasta. Ja kirjoita juuri noin, jotta löydät. Jos kirjoitat oikeakielisesti niin ryhmä ei löydy. Moskeijoiden kuvien lisäksi siellä on paljon kuvia kyseisten moskeijoiden ympäristöstä.Vuonna 2000 kylässä on ollut 1059 asukasta ja asukasmäärä näytti olevan laskusuuntainen. Kasvukeskus eli Alanya siis on vetovoimainen ja ainakin nuoremmat muuttavat sinne koulutuksen ja työn perässä. Toisaalta tuntuu loogiselta että myös sairaimmat muuttavat Alanyaan terveyspalvelujen perässä. Vain kyläelämää rakastavat jäävät.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.