tiistai 19. toukokuuta 2015

Kurdien näkemystä naisen asemasta?

Voihan kurdit taas... Diyarbakir on yksi Turkin kurdikeskuksista. Heillä on vahvasti oma kulttuurinsa ja omat arkielämän sääntönsä, sukupuoliroolinsa yms. Vaikka he ovatkin turkkilaisia, niin heidän kulttuurinsa on ankarampi ja paljon rajoittavampi, ainakin kaikilta niiltä osin kuin mitä itse kurdeja ja turkkilaisia tunnen. Kurdeja tunnen pitkältä ajalta ja sen verran paljon, että olen ollut menossa naimisiinkin yhden Turkin kurdin kanssa. Onneksi hän näytti todellisen luontonsa ajoissa. Tuo miesten raaka väkivallan käyttö ei ole millään muotoa hyväksyttävää. Ja kun Suomen valtio ottaa Suomeen turkista "pakolaisia" ja muita, niin miksi ihmeessä sieltä otetaan juuri kurdeja ja moni turkkilainen saa kieltävän viisumipäätöksen? Antaisi Suomenkin viranomaiset väkivaltaisimpien ääriainesten jäädä sinne vuoristoon ja päästäisivät normaalimpia Eurooppaan. Nyt mm. Oulun seudulla tuskaillaan Suomessa oleskelevien Turkin kurdien aiheuttamia kurdimafiaongelmia, joka on todennäköisesti levinnyt pitkin Suomea, mutta siitä vaietaan. Moni suomalainen tuttu nainen on seurustellut Suomessa oleskelevan kurdin kanssa, ja lähes kaikki heistä ovat joutuneet väkivallan kohteeksi. Pari on joutunut todella raa'asti pahoinpidellyksi. Itsekin olen heidän kohteekseen joutunut (Suomessa). Monet tuntemani suomalaisetkin miehet ovat väkivaltaisia, joten turha heidän on tässä kohden röyhistellä. Väkivalta ei ole hyväksyttävää keneltäkään.

Tässä Ylen tämän päivän uutinen:

Vanhoilliset piirit laulullaan suututtanutta naista ammuttiin Turkissa

Television kykykilpailuun osllistunut 19-vuotias oli saanut ennen ampumista tappouhkauksia.

Turkkilaiseen television kykykilpailuun osallistunut nuori nainen on haavoittunut vakavasti murhayrityksessa uskonnollisesti konservatiivisessa Diyarbakirissa. Turkkilaisten tiedotusvälineiden mukaan 19-vuotias Mutlu Kaya oli saanut ennen ampumista tappouhkauksia.
Kurdienemmistöisellä seudulla kaikki asukkaat eivät ole suhtautuneet suopeasti Kayan laulamiseen Sesi Çok Güzel -ohjelmassa.
Paikallisen median mukaan viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka oli ampunut naista päähän kotitalon ikkunan läpi. Kayanin isän mukaan tytär oli ampumishetkellä harjoittelemassa laulua.
Kriittisessä tilassa oleva Mutlu Kaya on sairaalahoidossa.
Lähteet:
AFP
Yle Uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.