keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ruoan torihinnat Alanyassa

Turkissa on tapana että kaupunki julkaisee oman alueensa vihannesten ja hedelmien torihinnat kaikkien http://www.halrehberi.batiakdeniz.com
nähtäville. Alanyan ja monen muunkin alkueen hinnat löytyvät täältä

Tämän hetkiset hinnat ovat tässä myös kuvina, ja tuossa jäljempänä suomeksi käännettyinä. Valuuttakurssin mukaan tänään 1 € = 2,69 TRY (Turkin liiraa) ja 1 TRY = 0,37 €.

 Viereisellä listalla
Bal Kabagi = Kurpitsa
Biber = Paprika/pippuri
Dereolu = ?
Domates = Tomaatti
Fasulye = Papu
Feslegen = Basilika
Havuc = Porkkana
Ispanak = Pinaatti
Kabak = Kurpitsa
Karnabahar = Kukkakaali
Kereviz = Selleri
Lahana = Kaali
Marul = Salaatti
Maydanoz = Persilja
Nane = Minttu

ja hedelmälistalla
Armut = Päärynä
Ayva =Kvitteni
Elma = Omena
Limon = Sitruuna
Mandalin = Mandariini
Muz = Banaani
Nar = Granaattiomena
Portakal = Appelsiini
Üzüm = Viinirypäle

List kertoo minimihinnan ja maksimihinnan sekä myyntiyksikön kg, adet = kappale, bağ = nippu jne.

Kaipaan tuoreita, hyvänmakuisia vihanneksia tosi paljon. Kyllähän täällä hyällä tuurilla saa hedelmiä jotka maistuu osittain samalta kuin Alanyassa saatavat
tuoreet hedelmät, mutta vihannesten kanssa on heikommin. Täällä Keski-Suomessa tuoreiden vihannesten valikoima on pieni, ja pienestä valikoimasta lähes kaikki on käsitelty joillakin silyvyyttä parantavilla ruiskute- tai sumuteaineilla. Ja suurin osa on poimittu tai kerätty hieman raakoina ja keinokypsytetty, eikä se voi olla vaikuttamatta makuun. Moni niistä kasviksista ja vihanneksista joita Alanyassa syön mielelläni, on täällä joko ikävän väkeviä tai vetisiä ja mauttomia noihin Alanyassa saataviin verrattuna. Onneksi täällä kulmässä pohjolassa on edes nuo mitä nyt on, sillä kasvisruokaa ja vitamiineja täälläkin tarvitaan. Kun pääsin oppimaan luonnollisesti kypsyneiden, tuoreiden, käsittelemättömien kasvisten ja hedelmien makuun, niin nyt on ikävä niitä makuja. Mutta sinnehän pääsee uudestaan ja sitten voi taas nauttia ja herkutella sillä tarjonnalla :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.