tiistai 6. tammikuuta 2015

Poikkeukselliset sääolot

Istanbuliin ennustetaan 20 asteen pakkasta – Jerusalemiin luvassa jopa 60 senttiä lunta

Ulkomaat
Jerusalemiin on ennustettu jopa 60 senttiä lunta. Sääennuste sai paikalliset hamstraamaan ruokaa, sillä he pelkäävät lumentulon katkovan sähköjä ja sulkevan kauppoja.
Lumisade johti liikennekaaokseen loppiaisena monilla paikkakunnilla Turkissa. Liikenne takkusi lumentulon vuoksi niin maalla kuin ilmassa.
Vakavin onnettomuus sattui Karabükissa, jossa koulubussi suistui tieltä. Onnettomuudessa kuoli 9-vuotias poika, kertoi Hürriyet Daily News -lehti. Lisäksi 18 oppilasta sekä kuljettaja loukkaantuivat onnettomuudessa.
Myös muissa pienemmissä liikenneonnettomuuksissa on uutistoimisto AFP:n mukaan loukkaantunut kymmeniä ihmisiä eri puolilla Turkkia.
Adem Altan / AFP
Nainen käveli lumen peittämällä kadulla Turkin pääkaupungissa Ankarassa tiistaina.
Nainen käveli lumen peittämällä kadulla Turkin pääkaupungissa Ankarassa tiistaina.
Lentoyhtiö Turkish Airlines on joutunut perumaan ainakin 44 lentoa. Peruutukset koskivat sekä kansainvälisiä että maansisäisiä lentoja, kertoi AFP.
Turkin pääkaupungissa Ankarassa osa kouluista oli kiinni alueilla, joilla lunta satoi 15–20 senttiä. Etenkin Pohjois-Turkissa kärsittiin sähkökatkoksista.
Lämpötilojen on ennustettu jo monta päivää putoavan poikkeuksellisen alas Turkissa. Esimerkiksi Istanbuliin odotetaan jopa 20 asteen pakkasta.
Adem Altan / AFP
Autoilijoita Ankarassa tiistaina.
Autoilijoita Ankarassa tiistaina.
Lumimyräkkää ennustettiin tiistaina myös Lähi-itään. Uutistoimisto Reutersin mukaan Israelissa ja palestiinalaisalueilla ihmiset hamstrasivat kaupoissa ruokatarvikkeita ennen lumisateiden alkamista.
Myös kaasu ja paloöljy vietiin käsistä, kun ihmiset valmistautuivat lämmittämään asuntojaan.
"Koko alueelta ei enää löydy lämmittimiä", sanoi eräs kauppias Jerusalemissa uutistoimisto Reutersille.
Jerusalemin heprealaisen yliopiston meteorologi Barry Lynn ennusti, että Jerusalemissa lunta sataa 25–60 sentin verran. Israelilaislehti Haaretzin mukaan lumisade voi jatkua Israelissa jopa perjantaihin asti.
Erityisen kurja tilanne on Gazan palestiinalaisalueilla, jossa monet asunnot ja infrastruktuuri tuhoutuivat kesällä sodassa.
Gazalaiset saavat sähköä vain kuudeksi tunniksi päivässä
"Ei sähköä, ei juotavaa vettä, ei jälleenrakennusta ja nyt vielä myrsky. Kansamme tarvitsee apua koko maailmalta", sanoi taksikuski Samir Ali Reutersille Gazan kaupungissa.

Lähde. www.hs.fi Helsingin Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.