tiistai 30. joulukuuta 2014

Lumikaaos Välimeren itäosaan – lunta jopa yli puoli metriä

Lähde mtv.fi/uutiset/ulkomaat

 Lumikaaos Välimeren itäosaan – lunta jopa yli puoli metriä

Välimerelle runsaita lumisateita
Turkkiin, Kreikkaan, Italiaan ja Bulgariaan ennustetaan runsaita lumisateita.
Suomen päällä ollut kylmä pakkasilmamassa pääsee vuodenvaihteessa kulkemaan aina Välimerelle asti.
– Kun tällainen pakkasilma kulkee pitkän matkan lämpimien merien yli, tuloksena on erittäin sakeita lumikuuroja. Lisäksi vastassa oleva vuoristo voimistaa lumipyryä. Pahimmalta tilanne näyttää Italian, Kreikan, Bulgarian ja Turkin itä- ja pohjoisrannikoilla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.
Aivan rantaviivalla sade voi olla märkää ja lumikertymät vähäisiä, mutta heti sisämaassa lumimäärät voivat olla runsaita.
– Hurjimmalta tilanne näyttää lähipäivinä Istanbulin seudulla ja Turkin pohjoisrannikolla. Turkin vuoristoon voi tulla jopa metri lunta, sanoo Pekka Pouta.
Lunta voi sataa myös Afrikan puolella Algerian ja Tunisian vuoristoissa.
Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

edellisen lähde www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat
 
 
 
 Alanyasta kuulen viestiä siitä, että säät siellä ovat poikkeuksellisen kylmiä. Öisin mennään paikka paikoin lähelle nollaa, ja noilla lukemilla ei ole
ihme vaikka joku yö sade tulisi valkoisena lumena tai räntänä maahan asti. Sulaahan se lumi tai räntä siellä saman tien, mutta silti se olisi heille eksoottista. Eksoottista ja kamalaa. Ne talot ja niiden ihmisten vaatteet eivät ole sellaisia kuin meillä täällä, eli niitä ei ole tarkoitettu kylmään ilmastoon. Ei heillä ole käsitystä teknisistä materiaaleista tai kerrospukeutumisesta,  tai tuulelta suojaavasta pukeutumisesta samalla tavalla kuin pohjois-Euroopassa asuvilla. On heillä oma talvivaatetuksensa tietenkin, mutta ne on tehty +16 C lämpötilaan, joka on yleensä se tavallinen talvilämpötila. Säätiedotus lupaili lähipäiville lumikuuroja jopa Afrikan pohjoisosiin saakka. Ja yleisesti tullee lunta Italiassa, Kreikassa ja Turkissa alueilla joissa ei yleensä tule, tai joissa ei ole koskaan ennen satanut lunta. Säät ovat sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.