tiistai 30. syyskuuta 2014

Turkki ja Syyria

Ulkomaat |

Turkki vahvistaa rajaansa – Isis-taistelijat etenevät Syyriassa

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Isis-järjestö on edennyt noin viiden kilometrin päähän Kobanen kaupungista, joka sijaitsee lähellä Turkin rajaa. Turkin parlamentin odotetaan keskustelevan tällä viikolla siitä, salliiko maa sotilaalliset toimet Isis-järjestöä vastaan.

Turkkilaisia panssarivaunuja vartioimassa Syyrian vastaisella rajalla 29. syyskuuta 2014.
Turkkilaisia panssarivaunuja vartioimassa Syyrian vastaisella rajalla 29. syyskuuta 2014. Kuva: Sedat Suna / EPA
Turkki on vahvistanut maanantaina Syyrian vastaista rajaansa. Turkki on sijoittanut panssarivaunuja ja panssaroitua ajoneuvoja kukkuloille, joista on näkymä ääri-islamilaisen Isis-järjestön piirittämään syyrialaiseen Kobanen kaupunkiin.
– Olemme ottaneet rajan täyteen kontrolliimme. Olemme lisänneet turvallisuustoimia Surucin alueella, kertoi maan sisäministeri Efkan Ala.
Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan Isis-järjestön toimet ovat kiihtyneet ja harhatulitusta on osunut myös Turkin maaperälle. Kobanessa olevan paikallisen viranomaisen mukaan Isis on jatkanut kaupungin pommittamista monesta suunnasta. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Kobanea on tulitettu maanantaina kranaatinheittimin ja Isis-taistelijat ovat edenneet noin viiden kilometrin päähän kaupungista.
Turkin parlamentin odotetaan myös pohtivan lähiaikoina hallituksen pyynnöstä, salliiko se sotilaalliset toimet Isis-järjestöä vastaan. Yhdysvaltain johtaman Isisin-vastaisen liittouman kerrotaan jatkaneen ilmaiskujaan Isisin asemiin maanantaina.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi maanantaina, ettei Isis-järjestöllä ole mitään tekemistä islamin kanssa.
Lähteet:
AP, Reuters, AFP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.