lauantai 23. elokuuta 2014

Alanyan hanavettä ei saa juoda

Eilen illalla istuin täältä Suomeen palaavan naisen kanssa Istanbul-Baarissa lähellä museota, koskapa halusin vielä tavata hänet ennen hänen lähtöään. Kyseinen baari on hänelle mieluinen paikka ja siksi se tuli valituksi. Nyt oli kolmas kerta kun sairastuin siellä juomisen / syömisen jälkeen, ja siksi puhun nyt ihan nimellä. Eilen tuotiin vesi pöytään juomalasissa, eikä korkkaamattomassa pullossa niin kuin oikeissa paikoissa tuodaan. silloin jo aavistelin että on ehkä hanavettä jota tuotiin, mutta vaikka maistoin sitä niin en osannut sanoa kumpaa lajia se on, pullo- vai hanavettä. joskus eron maistaa selvästi.

Yöllä alkoivat kovat mahakivut ja kuvotuksen tunne. Nyt on maha kipeä ja sekaisin, ruokahalu poissa ja lievä yleinen sairaudentunne. Samperin Istanbul-baari... tai tietysti oma vika kun menin juomaan siellä vettä. Toisaalta limsoistakaan ei aina tiedä kun jotkut paikat laimentaa niitä hanavedellä. Ja astiat pestään usein heppoisesti likaisin rätein hanavedellä...

Kävin sitten katselemassa uutisia ja siellähän se taas oli, niin kuin viime vuosina kuumaan aikaan usein on, eli kielto käyttää hanavettä juomatarkoituksiin. Nyt hanavedestä on löytynyt liian suuria pitoisuuksia koliformisia bateereita eli ulosteperäisiä bakteereita. Yleensäkin hanavesi on erittäin voimakkaasti kalkittua ja siitä huolimatta sisältää bakteereita, viruksia ja parasiittejä joiden määrä nousee lämpimään kesäaikaan terveyttä oleellisesti vaarantavalle tasolle.

Tässä linkki 2 päivää sitten julkaistuun paikalliseen lehtiartikkeliin, jossa ihmisiä kielletään juomasta hanavettä.
musluklardan-su-icemiyoruz.html
lähde http://batialanyagundem.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.