lauantai 28. kesäkuuta 2014

Asuntoja ja unelmia laidasta laitaan

Useita asuntoja Alanyan keskustasta

 Asuntoja Alanyan keskustasta meren läheisyydestä

Hyvin edullinen peruskalustettu asunto Obasta

ylläolevat linkit johtavat Aurinkounelmia -sivustolle jossa on enemmän asuntoja, ja mm nuo edellä mainitut.

Luksusasunto Alanyasta Alanyumin vierestä

Alanyum-kauppakeskuksen lähistöllä (100 metrin päässä) on uudehkossa talossa vapaana iso ja moderni asunto. Asunto on ns. läpi talon -asunto jossa ikkunoita ja parvekkeita on kolmeen suuntaan. Myyjästä johtuvista syistä tänä 4 vuotta vanha hissillisen talon asunto on tarjolla poikkeuksellisen edullisesti, eli
hintaan 400.000 TL,
28.6.2014 valuuttakurssilla 131.800 €.

Ensimmäisissä kuvissa keittiötä ja sen viereen avautuvaa olohuonetta eri suunnista. Keittiössä on ihania pieniä yksityiskohtia.

Keittiö ja iso olohuone ovat avara ja valoisa kokonaisuus joka on helppo sisustaa omaan makuun sopivaksi.

Keittiö on moderni ja kaappitilaa on paljon. Myös työtilaa on paljon ja kodinkoneillekin jää silti tilaa.Keittiön vieressä oleva olohuone on iso ja valoisa. Vasemmalla olevat ikkunat ovat pohjoiseen päin ja oikealla olevat itään päin. Keittiöstä pohjoiseen päin katsottuna


ja päinvastaiseen suuntaan.
 Parvekkeen pitkä sivu on itään päin. Parveke on pitkä ja toisesta päästään suht leveä. Parvekkeella on mm vesihana puhtaana pitoa ja kasvien kastelua helpottamaan.

Olohuonetta vielä pohjoiseen päin katsottuna.
Olohuoneesta parvekkeen yli itään katsoessa näkyy uudet naapuritalot tien toisella puolen. Talot ovat riittävän kaukana eli toisen parveketta ei ole ihan lähellä vaan omaa rauhaa jää hyvin.

samaan suuntaan vielä keittiöstä katsoen
Monissa ikkunoissa ja mm parvekkeiden ovissa on hyttysiltä ja kärpäsiltä suojaavat verkko-ovet jo valmiiksi asennettuina.Olohuoneen tapetin kuviointia lähietäisyydeltä.
 Olohuoneen ovelta etelään päin katsottuna. Vasemmalle sivulle sijoittuu kolme makuuhuonetta. Käytävän päässä on iso huone jonka voi kalustaa sekä olohuoneeksi että makuuhuoneeksi. Oikealle jäävät kodinhoitohuone, kylpyhuone + eurooppalainen wc sekä turkkilainen wc. Asuntoon tulo-ovi on oikealla ensimmäisenä tästä kuvakulmasta katsottuna.

asunnon ulko-ovelta eteiseen katsottuna, itään päin katsottuna.sama toisinpäin. Ovi rappukäytävään on nurkassa vasemmalla.

iso makuuhuone käytävälle päin kuvattuna
 ja ikkunoihin päin eli itään päin kuvattuna.
Makuuhuoneen tapetin yksityiskohtia. Kaikkia seiniä ei ole tapetoitu, vaan ainoastaan osa huoneesta.


Olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneissa on tällainen laminaatti lattiassa.Toinen makuuhuone.
Tapetin yksityiskohtiaSamasta makuuhuoneesta käytävälle päin katsottuna.Käytävän toisella puolen on vastassa kylpyhuone.


Katon kiva yksityiskohta näkyy tässä paremmin.Makuuhuoneiden ikkunoiden takana on pienet tuuletusparvekkeet.
Etelässä, käytävän päässä oleva iso huone, josta saa helposti kalustettua joko toisen olohuoneen tai makuuhuoneen... tai mitä sitten ikinä keksitkään :)
 sama huone itään päin katsottuna,
ja ovelta etelään päin katsottuna...

 Käytävän seinissä olevan tapetin yksityiskohtia.


kodinhoitohuone on tilava ja kaapit olivat yllättävän syvät.
Kylpyhuone ovelta kuvattuna. Oven takaa oikealta löytyy mm eurooppalaistyylinen wc-istuin.

Wc:n ovi aukko henkii itämaista tunnelmaa. Oven takaa löytyy turkkilainen wc.
Kylpyhuoneessa on myös poreamme rentouttavia kylpyhetkiä tarjoamassa.


Talon alakerran pääovi jää kuvaan oikealle. Kuva etelään päin.Talon nurkalta pohjoiseen päin katsottuna. Talon uima-allas siintää tuolla sinisenä. Pihaistutukset ovat hillityt ja hyvin hoidetut.


Samasta paikasta toiseen suuntaan katsottuna. parkkipaikkoja on runsaasti jos haluat sijoittaa tuonne auton.
Asunto Damlatakselta, Kleopatrarannalta

Alanyan keskustassa, Kleopatrarannan alussa lähellä Damlatasta ja lähellä Kale-kukkulaa sijaitsee tämä vapaana oleva asunto. Naapureina taloyhtiössä on sekä eurooppalaisia että turkkilaisia asukkaita.

Asunto on rannan ja puistoalueen jälkeen ensimmäisessä rivissä ja kyseisen talon 3. kerroksessa. Asunnon ikkunat ja parvekkeet sijoittuvat etelä- ja länsisuuntaan. Asunto on täysin kalustettu ja kalusteet saa halutessaan.


 Yläkuvassa olohuonetta, jossa ikkunat etelään ja länteen. Vasemmassa kuvassa toinen puoli isoa olohuonekokonaisuutta. Parvekkeen ovi avautuu Kleopatrarannalle. Kuvat alla.
Olohuoneen ikkunasta rannalle ja tenniskentälle päin katsottuna.
 Olohuoneen parvekkeelta Kleopatrarannalle ja Kalelle päin katsottuna.


Keittiön parvekkeelta Kleopatrarannalle, lounaaseen päin katsottuna. Tämän lähemmäs rantaa on vaikea päästä asumaan ainakin Alanyan keskustassa sillä tätä lähemmäs rantaa taloja ei ole rakennettu. Mikäli mennään riittävän kauas Alanyan keskustasta niin lähempää vesirajaa voi saada asuntoja. Asunto sijaitsee arvostetuimmalla ja kalleimmalla alueella. Täällä keskustassa tämä on sijainnillisesti vertaansa vailla oleva asunto.Asunnossa on turkkilainen keittiö. Keittiötä voi käyttää tällaisenaankin. Jos keittiön ja kylpyhuoneen haluaa remontoida ajan hengen mukaiseksi sekä samalla uusia koko asunnon pinnat niin hinta-arvio on 10.000€. Asunto on käyttökelpoinen nykyiselläänkin, tosin kuluminen  näkyy ja mm keittiön kaapistoratkaisut voivat miellyttää yhtä mutta eivät ehkä riitä toiselle. Jokainen ratkaisee tilanteen oman mieltymyksensä mukaan. asunto suo mahdollisuuksia moniin erilaisiin ratkaisuihin.

Näkymää eteisestä rappukäytävään päin. Vaatekaapistoja on runsaasti. Myös tässä talossa rappukäytävä oli siisti ja hiljainen.


 Eteisestä pohjoiseen päin avautuu käytävä josta pääsee molempiin makuuhuoneisiin ja wc:hen sekä kylpyhuoneeseen.

 Pienempi wc on ns. turkkilainen wc mutta tässä vesihuuhtelusäiliöllä varustettu. Halutessaan tähän on helppo remontoida eurooppalainen wc.


Kylpyhuoneessa on eurooppalainen wc ja vasemmalla suihku sekä amme. Ylhäällä näkyvä harmaa on lämmitin.Pienempi makuuhuone ja ovi länteen avautuvalle parvekkeelle. Huoneessa on lakattu puulattia.
isompi makuuhuone on käytävän päässä omassa rauhassaan. Huoneessa on mm. runsaasti vaatekaappitilaa.Eteisestä saa avattua pariovet olohuoneen puolelle. Tällöin tila avartuu ja asunnon luonne muuttuu oleellisesti.


Olohuoneessa on aito parketti. Kulumisen jäljet saa halutessaan hiottua pois. Turkkilaisille puu on arvokasta ja harvinaista ja he arvostavat puulattiaa paljon enemmän kuin marmorilattiaa. marmoria käytetään plajon esim portaissa ja rappukäytävissä.

Tässä taloyhtiössä on myös hissi. Taloyhtiön pääovi sijaitsee Muhabbet sokakilla eli samalla kadulla jossa on mm Develi, Bebek ja Bavyera -hotellit. asunto on kuitenkin toisella suunnalla ja ko hotellit jäävät talon toiselle puolelle.

asunto on lähellä kaikkea sitä mitä Alanyassa asuvat yleensä kaipaavat. Meri ja aurinko ovat luontaisetu ja hyvä ranta lähellä. Museo ja kulttuuritalo korttelin päässä. Vesipuisto ja hamam korttelin päässä. Useita ruokaravintoloita, ostospaikkoja, terveyspalveluita yms aivan vieressä. Ja keskustan yöelämämahdollisuudet kilometrin päässä eli kaikkea löytyy biletyksestä rauhaan ja rentoutukseen saakka.

hinta 600.000 TL eli 28.6.2014 valuuttakurssilla 197.600 €. 

Asunto Obasta

Alanyan keskustan tuntumassa Obassa on sekä omaa rauhaa että kaikki palvelut lähellä. Myös Alanyan keskustan bile-elämä ja monipuolinen kauppatarjonta, lääkäripalvelut ja kaikki muukin on muutaman minuutin päässä.

Tämä on ns. läpi talon -asunto jossa avautuu ikkunat ja parvekkeet pohjoiseen, itään ja etelään. Tämä kuva on otettu etelän puoleiselta tulotieltä. Asunto on tuolla toisessa kerroksessa, jossa näkyy keltainen lappu.Asunnon ovea vastapäätä on keittiö, josta avautuu parveke itään päin. Keittiön pinnat ovat modernit ja siistit, sillä keittiöremontti on tehty 2013. Keittiöstä puuttuu vain kahvin tuoksu ;)

...löysin muuten eilen eräästä paikallisesta marketista suodatinjauhatuskahvia kahvinkeitintä varten. Turkkilaiset juovat omat kahvinsa ihan eri tavalla valmistettuna. Se turkkilainen kahvi on tavallaan pannukahvia ja erittäin vahvaa sellaista. Mutta eurooppalaistakin suodatinkahvia siis löytyy.
 Keittiön parvekkeelle mahtuu vaikkapa pienen perheen ruokapöytä. Aamuaurinko paistaa suoraan parvekkeelle. Kuvan ottohetkellä iltapäivällä aurinko oli jo lounaan suunnalla ja parveke on tuohon aikaan varjon puolella. Parvekkeen takana on toisen talon keskuspiha joten ilmavuuttakin löytyy.

Samalta parvekkeelta suoraan etelään päin kuvattuna. Edessä näkyvä parveke on toisen makuuhuoneen parveke. Sen taakse jää asunnon eteläkulma ja siellä oleva ison makuuhuoneen iso parveke.

Olohuone pohjoiseen päin kuvattuna. Olohuoneen parvekkeen vieressä on hieman pensaita, sen jälkeen pieni katu ja kadun takana seuraava kerrostalo. Olohuone on miellyttävän kokoinen ja valoisa. kaikkien huoneiden pinnat on uusittu vuoden takaisessa remontissa ja ne ovat siksikin ajanmukaiset, siistit ja katseen kestävät.

 Käytävää olohuoneen ovelta etelään päin eli isoon makuuhuoneeseen päin kuvattuna. Vasemmalla ensimmäinen näkyvä ovi johtaa keittiöön. oikealla tummanruskea ovi johtaa rappukäytävään.

 Isompi wc...pienempi makuuhuone, josta avautuu parveke itään.Kylpyhuone
Isonpi makuuhuone ja etelän puoleinen iso ja valoisa parveke.

Asunnon katot ovat kauniit ja myös turkkilaistyylisiä kattokruunuja on jätetty paikalleen.

 Isomman makuuhuoneen parveketta itään päin kuvattuna.
...kuvassa on vinossa kaikki mitä voi olla vinossa... mutta oikeasti rappukäytävä oli ihan ok. Tämä oli siistimpi kuin monet muiden turkkilaisten taloyhtiöiden rappukäytävät. Taloyhtiön pihalla ei ollut kanalaumaa eikä mitään muutakaan havaittavaa eläinpesuetta. Myöskään naapuritaloista ei kuulunut kukon kiekaisuja, niin kuin monissa Alanyan keskustan kerrostaloissa kuuluu. Taloyhtiön asukkaista suurin osa on turkkilaisia, joten aikanaan tai halutessasi asunto on myös helppo myydä eteenpäin. pelkästään eurooppalaisten kansoittamiin taloyhtiöihin turkkilaiset eivät tule ja sen vuoksi sellaisessa yhtiössö asunnon jälleenmyynti voi olla todella haastavaa sitten kun talolle kertyy vu taosia niin paljon että on aika myydä asunto pois. Siksi turkkilais-eurooppalaiset taloyhtiöt ovat mm jälleenmyyntiarvon kannalta parempi ratkaisu.
Taloyhtiö oli käynnin aikana hiljainen sekä sisältä että ulkoa. Pihalla leikki kolme poikaa mutta leikkipaikat sijaitsivat niin ettei kyseiseen asuntoon kantautunut leikkien eikä liikenteen melua. Alue on keskellä asuntoaluetta, eli nurkalla ei ole myöskään  mitään baaria soittamassa turisteille musiikkia yömyöhään. kolmen talon päässä on pari hotellia ja sitten onkin jo Ataturk-kadun jälkeen jatkuvaa katua. kuvassa taaimmaisen auton takana olevien puiden takana menee ko tie, vasemmalle kestelin ja Mahmutlarin, Gazipasan suuntaan ja oikealle Alanyan keskustaan. Lähin bussipysäkki jolta pääsee Ataturk-kadulle on tuon auton kohdilla mutta puiden takana. Tämän pikkukadun liikenne on vähäistä, lähinnä asukkaiden autoja ja muutama skootteri.
Tässä auton taakse kuvattuna niin että näkyy päätie ja sen takana oleva merenranta. Tästä on Ataturk-patsaalle noin kilometrin matka. Ja lähimmät taksit ovat tuossa puiden katveessa.

Näkymää toiseen suuntaan eli pohjoiseen. Kadun päässä talojen takana näkyy valtion ylläpitämä kaupunginsairaala eli Devlet Hastanesi. Myös Cevre Yolu ja sen lukuisat palvelut ja bussiliikenne ovat tuossa lähellä näkyvien talojen takana, devlet Hastanesin edessä. lähistöltä löytyy apteekki, pieniä ja isoja ruokamarketteja, ruokaravintoloita ja menopaikkoja. Ne eivät kuitenkaan ole ihan talon vieressä ja juuri se tekee talosta poikkeuksellisen rauhallisen.

Hinta 140.000 TL eli 28.6.2014 valuuttakurssilla 46.100€

Myyjä: kiinteistönvälitystoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.