sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Suorat lennot Suomesta Alanyaan

oikeudet ja tekstin lähde: lennalomalle.com

Suomalaiset matkanjärjestäjät siirtävät Turkin lentoja Alanyan Gazipasaan

Turkin Alanyan suosion odotetaan lisääntyvän kesäkaudella 2014 kun useat suomalaiset matkanjärjestäjät siirtävät lentoja Antalyasta Alanyan Gazipaşaan. Esimerkiksi Lomamatkat, Apollomatkat ja Finnmatkat tarjoavat mahdollisuuden lentää suoraan Alanyaan, jolloin pitkä bussimatka Antalyasta lyhenee puoleen tuntiin.

Finnair aloittaa huhtikuussa 2014 suorat lennot Helsinki-Vantaan ja Alanyan Gazipaşan välillä. Matkanjärjestäjistä Lomamatkat ja Apollomatkat keskittävät valmismatkojen lennot Finnairille, joka lentää Gazipaşaan kesäkaudella 2014 yhteensä 62 edestakaista vuoroa.
Huhti-toukokuussa lentoja on yksi viikossa, mutta kesäsesongin aikaan Finnair lentää kolme edestakaista viikkovuoroa. Koko kaudella tarjolla on yli 6500 menopaluulippua, joista suurimman osan ovat varanneet matkanjärjestäjät.
Lomamatkojen lennot Gazipaşaan tapahtuvat torstaisin ja Apollomatkojen lennot lauantaisin. Muista matkanjärjestäjistä Gazipaşaan lentää Finnmatkat lauantaisin 31. toukokuuta alkaen. Muina päivinä yhtiö käyttää edelleen Antalyan kenttää.
Alanyaan matkoja järjestävät myös Tjäreborg ja Detur, joiden lennot suuntautuvat edelleen Antalyaan.
Matka-aika Gazipaşan lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Alanyassa vie noin puoli tuntia, kun lentokenttäkuljetukseen Antalyasta kuluu kahdesta kolmeen tuntia.

Apollomatkat aloittaa valmismatkat Suomesta Turkkiin keväällä 2014

Apollomatkojen matkakohteina Turkissa ovat Alanya ja Side. Side on kaupungeista pienempi ja sopii enemmän rauhallista perhelomaa viettäville. Apollomatkojen käyttämistä hotelleista useat ovat All Inclusive -kohteita ja niissä on panostettu myös lapsiasiakkaisiin. Hotellit sekä ranta-alue sijaitsevat jonkin matkan päässä vanhasta kaupungista, jonne pääset joko rantaa pitkin jalkaisin tai dolmus-bussilla.
Alanyassa Apollomatkoilla on yhteensä kymmenen hotellia, joiden taso vaihtelee kolmesta tähdestä Deluxe-majoitukseen. Apollomatkoilla on Alanyassa ja Sidessä suomenkielinen opaspalvelu.

Lomamatkat lentää Gazipaşaan torstaisin

Gazipaşan lennot ovat Lomamatkojen ohjelmassa 29.5.–16.10.2014 välisenä aikana torstaisin. Helsinki-Vantaan lisäksi Lomamatkat järjestää valmismatkoja Alanyaan Lappeenrannasta, Joensuusta, Rovaniemeltä, Seinäjoelta, Porista, Savonlinnasta, Kokkolasta ja Kuopiosta. Maakuntalennot tapahtuvat perjantaisin ja lennoista vastaavat turkkilaiset Onur Air ja Freebird, jotka lentävät Antalyan kentälle.
Myös Lomamatkat järjestää matkoja Sideen, jonne matkataan Antalyan kentän kautta.

Alanyaan omatoimilomalle

Finnair lentää Alanyan Gazipaşaan Airbus A319-kalustolla torstaisin, lauantaisin ja keskikesällä myös sunnuntaisin. Lennot tarjoavat esimerkiksi oman asunnon omistaville tai omatoimimatkailijoille nopean tavan matkustaa Alanyaan, sillä lennoille on varattu paikkoja matkanjärjestäjien asiakkaiden lisäksi myös reittimatkustajille.
Suorien lentojen lisäksi Helsingistä, Turusta ja Tampereelta on yhteys Alanayaan myös SASin lennoilla Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kautta.
Alanyaan voi matkustaa mainiosti myös Istanbulin kautta, mikäli lomaan haluaa yhdistää kaksi kaupunkia. Turkish Airlines lentää Helsingistä Istanbulin Atatürkin kentälle ja Air Baltic Turusta ja Helsingistä Riian kautta Istanbulin Sabiha Gökçenin kentälle.
Sabiha Gökçenin kentältä on päivittäinen lentoyhteys Alanyan Gazipaşaan Pegasus Airlinesin lennoilla. Atatürkin kentältä Antalyaan lentää puolestaan Atlasjet, jonka lennoilta on ilmainen bussikuljetus Antalyasta Alanyaan.
Omatoimiloman viettoon Alanya tarjoaa hyvät mahdollisuudet, sillä kaupungissa on varattavissa yli 200 hotellia tai edullisempaa majoituspaikkaa oman lomabudjetin mukaan. Varaukset voi tehdä esimerkiksi booking.comin kautta.
Lue lisätietoja:
Finnairin lennot Helsinki-Alanya Gazipasa

 oikeudet ja tekstin lähde: lennalomalle.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.