maanantai 11. marraskuuta 2013

Turkkilaista kulttuuria esitteleviä yhteisöjä


Turkissa on paljon erilaisia mielenkiintoisia kapunkeja, kyliä, vuoristoja, putouksia, satamia, rantoja,
Summer In Turkeyn sivuilta, Cappadocia
muinaismuistoja ja vaikka mitä matkakohteita, osin jo siksikin kun Turkki on pinta-alaltaan niin iso valtio ja osin siksi kun tuolla alueella on ollut niin pitkä ja vivahteikas historia sekä kolmen suuren uskonnon että muun kulttuurihistorian osalta. Monet kirjoittelevat Turkista ja tarjoilevat kiinnostuneille lukijoille sekä tietoutta, kuvia ja tunnelmia että lisää linkkejä. Tänää esittelen pari sellaista joista itse tykkään niiden sivustojen tähänastisen sisällön perusteella.

Summer In Turkeyn sivuilta, Pamukkale
Facebookissa on yhteisö nimeltään Summer In Turkey.  Kun olet ensin kirjautuneena Facebookiin sisälle, niin sen jälkeen pääset katselemaan niitä sivuja tästä  Sivuille on koottu Paljon mielenkiintoista asiaa ja ihania kuvia. Käyhän tutustumassa.

Google+:n puolella on lisää tarjontaa. Sinnekin sinun tarvitsee kirjautua ensin sisälle ja sitten pääset katselemaan Alanyan sivuja tästä

tosin nyt täytyy myöntää etten tiedä ihan varmaksi miten nämä Facebookiin ja Google+:aan linkitetyt yhteisölinkit toimivat eri selaimilla ja eri maista käsin kun ne yhdistetään tähän blogiin. jos linkit eivät toimi kun yrität, niin voit hakea yhteisöt myös suoraan kyseisistä paikoista ja tuolla nimellä jonka olen tummentanut. Olen kuullut että eri maista pääsee tai sitten ei pääse tietyille yleisille sivustoille sen mukaan miten kukin valtio on halunnut yhteyksiä rajata. Monista Lähi-Idän maista esimerkiksi ei pääse kaikille niille sivuille joita esim eurooppalaiset ovat tottuneet käyttämään suht vapaasti, enkä nyt tarkoita mitään seksisivuja tai muita sellaisia, vaan esim Googlen eri palveluja. huomasin saman asian itsekin Turkissa asuessani. Silloin kun menin omalta eurooppalaiselta tietokoneeltani nettiin niin pääsin sivustoille lähes ongelmitta, tosin oli sellaisiakin sivustoja joihin en päässyt sieltä lainkaan. Kun menin nettiin turkkilaiselta koneelta, niin en päässyt kaikille niille sivuille joita olen normaalisti tottunut käyttämään. Nyt vaan aikaa on kulunut sen verran paljon etten enää muista konkreettisesti mitä ne sivut olivat, mutta muistaakseni kirjoitin niistä silloin huhti-heinäkuun 2012 teksteissä.Google+:sta löytyy myös Turkey's For Life -sivusto, joka on käsittääkseni enemmän ruokapuolen asioihin keskittyvä. Linkki tässä En tunne sivustoa vielä kovin hyvin enkä ole sitä juurikaan seurannut, mutta laitan linkin jo tähän samaan yhteyteen niille jotka ovat kiinnostuneet siellä vierailemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.