sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Turkkilaisia huonekalukauppoja netissä

Evgör Mobilya
Tässä huonekalukauppa joka mainostaa itseään Turkin suurimmaksi nettihuonekalukaupaksi. Etusivun kuvat olivat sellaisia että teki mieli katsoa pitemmällekin. Ja skandinaavimakuunkin sopivia huonekaluja löytyy. Hintataso vaikutti olevan hyvää keskitasoa.

Turkiye Mobilya Merkez
Crowne Plaza Hotel Antalya 12.6.2013
Näiltä sivuilta löytyy vielä suurempi valikoima huonekaluja. Tyylillisesti mennään Ottomaaniajan sulttaanityylistä pelkistettyihin skandinaavihenkisiin, ja sitten on kaikkea siltä väliltä. Kalusteita löytyy niin koteihin, toimistoihin kuin hotellihuoneisiinkin. Siellä on myös mattoja, verhoa ja vaikka mitä muuta huoneisiin laitettavaa isompaa ja pienempää kivaa :)). Tuolla kaupassa vierähtäisi helposti koko päivä, siis jos pääsisi tuollaiseen ihan livenä.

Turk Mobilya
Tämä nettikauppa yllätti tavallaan. Ja Maria: tuosta etusivulla olevasta pinkistä tuolista tulit mieleen sinä :))   Näiltä sivuilta löytyi myös Infrapunasaunoja, mutta, mutta... vaikka mallit olivat samoja kuin mitä Skandinaviasta löytyy niin saunat olivat Paljon Kalliimpia kuin täällä. Lisäksi sieltä löytyi mm lamppuja ja esim käsityökirjoja etenkin puutöihin liittyen. Puunkaiverrustaito on Turkissa säilynyt tai jatkunut sukupolvelta toiselle ja osaajia löytyy ja upeita tuloksia voi ihailla monissa paikoissa.

Mobilya Turk
Tämä nettikauppa mainostaa että saat kolmen huoneen kalustuksen hintaan 2.600 TL eli 1166 €:lla. Turkissahan on se tyyli että aina kun muutetaan niin uusitaan ihan kaikki kalusteet. Yleensä vanhat jätetään edelliseen asuntoon, hinataan roskikseen, annetaan tuttaville tai myydään pois. Ja naiset aivan odottavat sitä että kun uuteen päästään niin taas saadaan kaikki uusiksi. Turkissa kalusteet eivät ole halpoja tulotasoon nähden. Turkkilaiseen keskimääräinen kuukausipalkka on  600 TL - 1200 TL ja siihen verrattuna kalusteet ovat kalliita. Tuntuu uskomattomalta uhraukselta tuo ajattelutapa jossa kaikki heitetään pois. Siinä saa mies tehdä tunnin  jos toisenkin ekstratyötä ja pitempiä päiviä ennen kuin uuden kodin kalusteet on maksettu.

Masko
Nimi muistuttaa suomalaista huonekaluliike Maskua. Masko on itse asiassa sivusto johon on koottu huonekalufirmojen linkkejä. Ja tässä yksi niistä http://www.ozkismobilya.com/  jossa showroom osastolla näkyy monenlaisia huonekokonaisuuksia. Kalusteet ovat moderneja ja todennäköisesti varakkaammille ostajille suunnattuna. Tavallisen keskiverto turkkilaisen kotona en usko noita näkeväni. Se todellisuus on ihan toinen.


Gökay Tekstil

Vuodevaatevalmistajan sivut. Uyku Seti otsikon alta löydät aikuisille ja lapsille suunnattuja vuodevaatesettejä. LAnguages otsikon alta voit vaihtaa sivujen kieleksi esim englannin, ja OnLine Katalog tekstin alta löydät koko kuvaston. Itämaisuus näkyy seteissä, tosin osa on yllättävänkin paljon myös skandinaaviseen makuun sopivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.